A modern Oroszország, mint a civilizációt fenyegető veszély

         Oroszország ma valóban az egész világ számára a legagresszívabb, kiszámíthatatlanabb, legcinikusabb és legveszélyesebb országgá változott, egy őrült diktátorral. Feleleveníti a világot fenyegető nukleáris fenyegetés retorikáját, nemcsak utalva, hanem nyíltan beszél is az Ukrajna fegyverszállítására adott brutális reakcióról. Az ukrajnai háború konfliktussá vált, amelyben egy atomhatalom szinte közvetlenül fenyeget nukleáris fegyverek bevetésével. Orosz politikusok mondják, hogy a „kollektív nyugat” országainak irányvonala „katasztrofális forgatókönyvhöz” vezeti a világot, és azzal fenyeget, hogy „új szintre emeli a konfliktust”. Dmitrij Medvegyev, az Orosz Föderáció Biztonsági Tanácsának alelnöke elmondta, hogy 2023-ban jelentősen megnő mindenféle fegyver, katonai és speciális felszerelés kínálata. Ez egy dolgot jelent: Oroszország nem hagyja abba az ölést. Az Ukrajnának szánt nyugati fegyverek és felszerelések hátterében a Kreml szerint az Oroszország általi fegyverszállítások növelésére való hivatkozásnak meg kell akadályoznia a Nyugatot az elhamarkodott lépésektől.

         Oroszországot egyetlen gondolat vezérli: harcolni, mások földjeit elfoglalni, más népeket felfalni. Eddig is vannak “békefenntartók”, akik felajánlják az ellenségeskedés azonnali leállítását, rögzítve a jelenlegi status quót, vagyis az ukrán terület egy részét orosz megszállás alatt hagyják. Ukrajna nem támadott meg senkit, és joggal követeli az orosz csapatok teljes kivonását a területéről, a megszállás teljes megszüntetését, beleértve a Krím-félszigetet is. Csak ilyen körülmények között lehet megállítani ezt a véres háborút. Ukrajnának fegyverekre, gazdasági segítségre és erősebb szankciókra van szüksége Oroszországgal szemben, nem “békefenntartókra” és pacifista eszmékre. Könnyű beszélni az eszkaláció kockázatairól, a tárgyalások szükségességéről, amikor nincs légitámadás feletted. Akik pacifizmusról beszélnek, azoknak valószínűleg újra kellene olvasniuk a történelemtankönyvet, és emlékezniük kell arra, hogy az agresszort nem lehet engedményekkel kielégíteni. A Hitler megnyugtatására és a második világháború megakadályozására tett kísérlet pontosan az ellenkező eredményre vezetett.

         A világnak meg kell értenie, hogy a civilizációt fenyegető veszély egyre valóságosabbá válik. Oroszország bővítheti agressziójának áldozatul esett országok számát. Tisztán meg kell érteni, hogy ha most nem állítják meg a gyilkost, akkor holnap már bejöhet a házadba a koszos csizmájával. Korunk fő terroristája úgy képzelte, hogy lehet független országok területeit büntetlenül meghódítani, létrehozni a saját világrendjét. És ha elkényeztetni, nem tudni, hány országot még akar „denacifikálni”.

         Ukrajna volt az első, aki vállalta a csapást, és saját népe életével és vérével fizet azért, hogy megvédje a civilizáció értékeit a barbárságtól. Példájával pedig megmutatja a Putyin elleni hatékony hárítást, és sikeres ellenállást az agresszív orosz katonai gépezetnek. Ehhez Ukrajnát csak a pénzügyi és katonai támogatás folytatásával kell segíteni.

Részvény: