A melegek és az elváltak kapcsolatának megáldását is támogatják a német katolikus püspökök

A házasságot nem, a kapcsolat megáldását viszont kérhetik Németországban meleg és elvált katolikusok. Az egyházi vezetők látványosan szembefordultak a pápával.

38 igen szavazattal, 9 nem ellenében, 11 tartózkodással megszavazták a német katolikus püspökök, hogy ezentúl a meleg párok és az egyszer már elváltak kapcsolatát is megáldhatják a templomban. A döntés 2026-tól lesz érvényben – írja a The Wall Street Journal.

Ferenc pápa ugyan sokszor elmondta – épp egy most megjelent interjújában is –, hogy az egyház várja a melegeket is, a pápa még 2021-ben jóváhagyott egy dekrétumot arról, hogy a meleg párokat nem lehet megáldani, mert „Isten nem áldhatja meg a bűnt”. Így aztán most is figyelmeztetett több konzervatív püspök, hogy veszélyesen eltávolodhat egymástól a német álláspont és a Vatikán (mondjuk ötszáz éve sokkal látványosabb volt, ahogy néhány német egyházi ember szembefordult a pápával).

A német püspökök zsinatát még 2020-ban hívták össze, eredetileg azzal a céllal, hogy az egyházon belüli szexuális visszaéléseket vizsgálja. A Vatikán arra kérte őket később, hogy függesszék fel a zsinatot, de ők elutasították ezt a kérést.

Forrás:https://hvg.hu/vilag/20230311_nemet_katolikus_aldas_melegek_elvaltak

Részvény: