A magyar mentőszervezet már 12 túlélőt emelt ki a földrengés romjai alól

Már 12 túlélőt és 7 holttestet emelt ki a Hunor mentőszervezet csapata a romok alól Törökországban – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szerda reggel.

A Hunor mentőszervezet csapata a dél-kelet törökországi Antakya városában, Hatay tartomány székhelyén egy összedőlt húszemeletes, vasbeton szerkezetű társasház romjainál kutat éjjel-nappal nyolcórás váltásban – mondta Mukics Dániel szóvivő. A váltásokra a komoly fizikai és lelki terhelés miatt van szükség.

A magyarok egész éjszaka dolgoztak a török-szír határ közelében levő városban egy 16 ezer négyzetméteres kárterület három különböző pontján. Megérkezésüket követően kedden dél körül kezdték meg a munkát, azóta 12 túlélőt és 7 holttestet emeltek ki a romok alól.

A magyarok tábora gyalog három percre fekszik a kárterülettől, ötszáz négyzetméteren kilenc hétszemélyes sátorból áll – közölte Mukics Dániel.

Hozzátette: éjjel mínusz 2-3 fokig hűlt a levegő, amely egyrészt csökkenti a túlélés esélyét, másrészt a mentőegységek munkáját is nehezíti.

Forrás:https://hvg.hu/vilag/20230208_torokorszag_foldrenges_hunor_mentoszervezet_tulelok

Részvény: