A híres Kinzsal rakéta megsemmisítésének második esete. Oroszország továbbra is milliókat költ az ukránok elleni terrorra és rakétatámadásokra

         Május 16-án éjjel Oroszország erőteljes kombinált támadást hajtott végre Kijev ellen: közvetlenül északi, déli és keleti irányból, különféle légi, tengeri és szárazföldi bázisok rakétáival. Hat X-47M2 Kinzsal rakétát lőttek ki MiG-31K repülőgépekről, 9 Kalibr cirkálórakétát a Fekete-tengeren, és három szárazföldi rakétát (S-400, Iskander-M). Ezenkívül az oroszok indították a Shahed-136/131 típusú drónokat, valamint az Orlan-10 és a SuperCum felderítő drónokat.

         Kijev mellett Oroszország megpróbálta megtámadni Cserkaszit, de a légvédelem sikeresen visszaverte ezt a támadást. Nyikolajev régiót is megtámadták, ahol 4 rakétát lőttek le.

         Lenyűgöző lehet az ukrán légvédelem hatékonysága mind a 18 orosz rakéta, köztük hat Kinzsal megsemmisítésében. Ez magas szintű felkészültséget és a légvédelmi rendszerek hatékony alkalmazását jelzi.

         Az esemény, ahol az ukrán légvédelmi rendszer sikeresen megsemmisítette az orosz rakétákat, köztük a Kinzsal-t, kétségeket vethet fel annak az úgynevezett „csodafegyvernek” a hatékonyságát illetően, amellyel Oroszország ijesztgette a Nyugatot. Ez feltárhatja az orosz hadsereg „legyőzhetetlenségének” mítoszát, és hangsúlyozhatja a modern nyugati technológiák előnyeit.

         Az ukrán hadsereg magas szintű kiképzésről és új katonai felszerelés gyors elsajátításának képességéről tett tanúbizonyságot. Ezt igazolja a rakéta- és tüzérségi fegyvereik, tankjaik és légvédelmük sikeres használata. Az ukrán katonaság ugyanezzel a megközelítéssel igyekszik használni a modern repülőgépeket, amihez partnereiktől is támogatást várnak.

         A légtérben Oroszország jelentős előnnyel rendelkezik mind a repülőgépek számában, mind az irányított légibombák jelenlétében. Az ukrán hadsereg azonban bízik abban, hogy az F-16-os repülőgépek hadrendbe állítása kiegyenlítheti az erőket és ellenintézkedéseket biztosíthat a polgári lakosság terrorizálása ellen. Ezért távlatokat nyit a kiegyensúlyozott légi konfrontációra és a biztonság biztosítására.

         A nemzetközi partnerek nagyra értékelik az ukrán hadsereg kiképzését és munkáját. Az éjszakai támadást követően Bridget Brink, az Egyesült Államok kijevi nagykövete már elismerését fejezte ki a légvédelmi erők ukrajnai és különösen Kijevben végzett munkája iránt. „Hálás vagyok az ukrán légvédelmi erők hatalmas munkájáért” – mondta.

         Az ukrán nép őszinte köszönetét fejezi ki a nemzetközi államkoalíciónak a békés polgárok életének megőrzését jelentős mértékben befolyásoló légvédelmi komplexumok biztosításában nyújtott segítségéért. Ezek a hatékony intézkedések hozzájárulnak a régió biztonságának és stabilitásának biztosításához. Ukrajna reméli a nemzetközi koalíció további támogatását a további légi- és rakétavédelmi rendszerek biztosításában, amivel még hatékonyabban tudja biztosítani állampolgárai biztonságát.

         Oroszország Kijev és Ukrajna más régiói elleni erőteljes kombinált támadása, beleértve a különböző típusú rakéták és drónok bevetését, azt jelzi, hogy az orosz kormányban és hadseregben egyes személyek terrorista hajlamot mutatnak. Ez hangsúlyozza, hogy Oroszországban vannak olyan emberek, akik könyörtelenséget tanúsítanak, és nem tisztelik a békés polgárok életét és a nemzetközi normákat.

Részvény: