A front szinte teljes szakaszán védelemre rendezkednek be az oroszok

A kezdeményezés visszaszerzéséhez jó minőségű, mozgékony csapatokra lenne szüksége az orosz hadvezetésnek, amelyek képesek lennének egyrészt visszaverni az ukrán áttörési kísérleteket, másrészt pedig támadó műveleteket végrehajtani.

Mozgósított tartalékosokkal erősíthették meg az oroszok a Dnyeper nyugati partján lévő állásaikat – írja a brit védelmi minisztérium. Ugyanakkor az is ismert, hogy a herszoni szektorban állomásozó orosz egységek feltöltöttsége szélsőségesen alacsony, ami hat-nyolc fős századokat jelent.

Az elmúlt hat hét során egyértelmű jeleit láthattuk annak, hogy az oroszok az ukrajnai frontvonal csaknem teljes szakaszán védelemre rendezkedtek be. Ez vélhetően abból az egyébként igen reális felismerésből fakadhat, hogy a gyengén kiképzett, rosszul felszerelt és hiányosan feltöltött orosz alakulatok maximum védelmi feladatok ellátására lehetnek képesek.

Ám még ha sikerül is az oroszoknak hosszú távra megszilárdítani a védelmüket, a kezdeményezés visszaszerzéséhez jó minőségű, mozgékony csapatokra lenne szükségük amelyek nem csak visszaverni tudnák az ukrán áttörési kísérleteket, de maguk is képesek lennének támadó műveletek végrehajtására.

Forrás:https://hvg.hu/vilag/20221028_haboru_front_Ukrajna_brit_vedelmi_miniszterium

Részvény: