A forgatókönyv összeomlása: Oroszországban kezdték megérteni, hogy az események nem a tervek szerint mennek

         Kijev álláspontja a lehetséges béketárgyalásokról egyértelműen meghatározott. Az ukrán fél megfogalmazta tervét, és fokozatosan halad felé. Bármennyire is próbálja Oroszország meggyőzni a közvéleményt az ellenkezőjéről, nem sikerül. Valami konkrétum helyett Oroszország folyamatosan módosítja e tárgyalások feltételeit. Az orosz félnek nemcsak hogy nincs módja megnyerni ezt a háborút, de még egyértelmű válasza sincs a fő kérdésre: miért kezdődött Ukrajna katonai inváziója. Milyen eredményekről beszélhetünk az orosz hatóságok fejében uralkodó káosz közepette? Ilyen sikerek mellett az egykori megmentő Sojgunak azt lehet tanácsolni, hogy a különleges katonai műveletet (ahogy máig Oroszországban katonai inváziót nevezik) helyezze át a mentési szakaszba.

         Az orosz hatóságok nyilatkozatai „az előfeltételek nélküli tárgyalásokra való felkészülésről” együtt járnak az ukrajnai Harkov és Herson régiókban elszenvedett vereségek sorozatával. Ez pedig a belső instabilitás növekedéséhez vezet, és felveti a Kreml rezsimje életképességének mint olyannak a kérdését. Most minden tárgyalási ígéret minden előfeltétel nélkül is csak az Oroszország nemzetközi hírnevének további megalázására szolgál.

         Oroszország próbálkozása Ukrajna kimerítésére csúnyán kudarcot vallott. Ukrán oldalon megjelent a NATO és a világ 54 fejlett országának hadiipara. Nyoma sem maradt más illúzióknak: virágok a páncélon, az orosz világ támogatása, gyenge ukrán hadsereg, Kijev elfoglalása három nap alatt stb.

         Moszkva ellen játszik az idő, és egyre közeledik a „gonoszság birodalma” megdöntésének ideje.

Részvény: