A FIFA blokkolta Zelenszkij felhívását, amelyet a katari vb-döntő előtt kellett volna bemutatni

Vladimir Zelenszkij ukrán elnök a télen a  Békeképlet Globalis Csúcstalálkozót hívja össze. Erről a katari vb-döntő előtt ma nyilvánosságra hozandó beszédében volt, de a FIFA blokkolta beszédének közvetítését. A videóbeszédét Andrej Jermak Ukrajna Elnöki Irodavezető tett közzé.

A csúcstalálkozót, amelyet az ukrán békeképletnek – 10 lépésnek szenteltek, Zelenszkij még a bali G-20-on is bemutatta. A nemzetközi megbeszélés alapját az Ukrajnából való orosz csapatok kivonása feltételeinek megvitatása kell hogy képezze.

         „A világbajnokság újra és újra bizonyítja, hogy a különböző országok és népek eldönthetik ki az erősebb a tiszteséges játékban, nem pedig a tűzzel való játékban. A zöld csatatéren, nem a vörös csatamezőn. Felajánlottuk a világnak a békeképletet teljesen őszintén. Bejelentem azt a kezdeményezést, hogy ezen a télen adjunk otthont egy Globális Békeképlet-csúcstalálkozónak. Csúcstalálkozó, amely a világ összes népét egyesíti a globális béke eszméje körül” – mondta Vladimir Zelenszkij.

Részvény: