A bíróság elutasította a Hunter Biden elleni első büntetőper tárgyalásának halasztását

Az elnök fia nem vett részt a bírósági meghallgatáson.

Elutasította a bíró kedden Hunter Biden (képünkön) kérését a tiltott fegyverbirtoklás miatt indult, június elejére kiírt büntetőperének halasztására.

A Delaware állambeli Wilmingtonban személyes meghallgatáson adhatták elő Joe Biden elnök fiának ügyvédei érveiket a szövetségi bíró előtt, aki szerint a következő hetek elegendő időt adnak a védelem számára a felkészüléshez. Június 3-ig „mindenki el tudja végezni azt, amit szükséges elvégezni” – fogalmazott Maryellen Noreika bíró.

Derek Hines ügyész a halasztás ellen érvelt, és azt mondta, hogy maga a vád „egyszerű ügy”.

Abbe Lowell védőügyvéd azt mondta, hogy a június elejére kiírt tárgyalásig azért van kevés idő, mert ezzel egy időben az elnök fiával szemben Kaliforniában adóbűncselekmények vádjával indult eljárás tárgyalására is készülniük kell.

Hunter Biden nem vett részt a bírósági meghallgatáson.

A Hunter Biden ellen Delaware államban felhozott szövetségi vád három pontból áll, amelyek között szerepel, hogy egy hivatalos nyilatkozatban hazudott a kábítószer használatáról, amikor 2018-ben lőfegyvert vásárolt. A vádirat szerint a fegyver 11 napig volt Hunter Biden birtokában, azt egy szeméttárolóba dobta ki.

Az amerikai törvények tiltják, hogy rendszeres kábítószer-használók fegyvert vásároljanak, és erről hivatalos iratban kell nyilatkozni. 2018-ban Joe Biden fia kábítószer-függőségben szenvedett.

Hunter Biden ügyvédei azt akarták elérni, hogy a Delaware államban indult per tárgyalását szeptemberre halassza el a bíró, aki szerint az ügy egy hétig tarthat.

A kaliforniai per első tárgyalását az előzetes tervek szerint június végére írták ki.

A Hunter Biden elleni büntetőper példa nélküli az amerikai jog- és politikatörténetben abból a szempontból, hogy hivatalban lévő elnök gyermeke még sosem állt bíróság elé bűncselekmény vádjával.

Csak úgy, ahogyan példátlan a Donald Trumppal szemben indított büntetőper is, ahol ahogyan Hunter Biden esetében, úgy itt is elmarasztaló ítélet várható. Jelenleg azonban láthatóan mindkét jogi stáb azt próbálja elérni, hogy ez a két ítélet a lehető legkésőbbi időpontban szülessen meg és ha egy mód van rá, akkor a folyamatban lévő elnökválasztási kampányt ne tudják befolyásolni.

Forrás:https://hvg.hu/vilag/20240515_a-birosag-elutasitotta-a-hunter-biden-elleni-elso-buntetoper-targyalasanak-halasztasat

Részvény: