Szorult helyzetben az ukránok Szeverodonyeckben, heves harcok dúlnak a városban

A jelek szerint az orosz katonai vezetés Szeverodonyeckre irányítja figyelmét és minden erejével azon van, hogy mielőbb elfoglalja a donbaszi iparvárost.

A CNN tudósítása a helyi ukrán erők vezetőjét,Olekszandr Sztriukot idézte, aki azt mondta, harcok dúlnak a város különböző pontjain, talán a város szélén lévő Hotel Mirnél a legélesebb most a helyzet.

Sztriuk elmondta továbbá, hogy a várost folyamatosan Bombázzák, ezért gyarkolatilag mindenki életveszélyben van, ha kimerészkedik az utcára. Ez azért is problémás, mert a közszolgáltatások szinte teljes egészében leálltak Szeverodonyeckben, a vízellátás hat-hét központi kútnál megoldott, ezekhez kénytelenek elzarádokolni az emberek. Ebben a helyzetben viszont ez rendkívül veszélyes, jelen pillanatban viszont sehogy sem tudják orvosolni a helyzetet.

A civilek evakuálása szintén nem biztonságos jelenleg, pedig több súlyos sérült van, akiknek minél előbb el kellene hagyniuk a harci zónát, mivel a városban csak alapszintű orvosi ellátás biztosított. https://24.hu/kulfold/2022/05/29/orosz-ukran-haboru-szeverodonyeck-donbasz/#szorult-helyzetben-az-ukranok-szeverodonyeckben-heves-harcok-dulnak-a-varosban

#Szeverodonyeck #katonák #háborús #halála #Donyeck #Ukrajna #Oroszország

Részvény: