Hirosimában a G7 vezetői támogatták Zelenszkij békeképletét, és felszólították Oroszországot, hogy vonja ki csapatait Ukrajnából

Május 19-én Hirosimában a „Nagy Hetes” vezetői elismerték az ukrán békeképlet 10 pontját, mint a békés rendezés egyetlen lehetséges tervét. Oroszország olyan bűncselekményt követett el, amely a világ stabilitását és biztonságát fenyegeti: Putyin felfogása szerint Ukrajna teljes körű inváziója a területi megragadások korszakát kellett volna nyitnia, aminek az „erősök jogává” kellett volna válnia. Ukrajna megvédte szabadságát és szuverenitását, de területének mintegy 20%-a a nemzetközileg elismert határokon belül 1991. augusztus 24-én még mindig megszállás alatt áll. Oroszországnak ki kell vonnia csapatait Ukrajnából, és meg kell fizetnie minden esedékes jóvátételt a teljes körű invázió során okozott több mint 750 milliárd dolláros kárért. A G7-ek vezetőinek álláspontja nem csak a Nyugat egyöntetű Ukrajna támogatásával összefüggésben jelzésértékű – kiindulópontja lehet a vadászgépek nemzetközi koalíciója létrehozásának, amely befejezi az ellentámadást és kiszarítja a megszállókat Ukrajnából.

​Egy Ukrajna megszállását célzó véres geopolitikai kaland, amelynek elvesztése a Szovjetuniót hiányzó Putyin „fantomfájdalmává” vált, harmadik világháborúba fajulhat. A Kreml által „különleges katonai műveletnek” nevezett művelet katasztrófához vezeti az emberiséget, ha Oroszországot nem állítják meg Ukrajnában. A fegyveres erők bebizonyították, hogy meg tudják védeni Európát az orosz csapatok inváziójától, ezért teljes mértékben indokolt a Nyugat által Ukrajnának nyújtott támogatás a teljes körű háború első napja óta. Ukrajna növekvő népszerűsége a világban és a „Nagy Hetes” vezetőinek támogatása a Zelenszkij által javasolt békeképlet mellett a világközösség megszilárdulását jelzi a béke közelítése körül. A fent említett béketerv eleve az egyetlen lehetséges út Ukrajna területi integritásának helyreállításához, de Oroszország továbbra is követ el háborús bűnöket ukrán civilek ellen, amelyek mértéke és gyakorisága május folyamán meredeken megnőtt: 11 masszív rakétatámadást  hajtottak végre kizárólag lakossági épületek és infrastruktúra ellen. Példátlan tüzérségi és aknavetős lövedékek Ukrajna határ menti és frontvonali településein egyszerűen „letörölnek” a föld színéről. Oroszország Ukrajnában teszteli az európai hasonló bűncselekmények forgatókönyvét, és a Nyugatnak válaszolnia kell a háborús bűnökre és az ukrán civilek elleni nyílt terrorra. A NATO-tagországoknak az Oroszország által megnyilvánuló fenyegetettséghez kell igazítaniuk katonai költségvetésüket, mert a Kreml már nem titkolja, hogy háborúzni indul Európával. A fegyvergyártás növelésének magában kell foglalnia a fegyverek jelentős részének ellátását Ukrajnának. Ez lehetővé teszi, hogy megakadályozzák Putyin terrorjának behatolását Európába, és megóvják az európaiakat a háborútól. Oroszország soha nem fejezi be ezt a háborút, de Európát továbbra is meg lehet menteni a háborútól csak az orosz hadsereg legyőzésével. Ezt csak fegyverrel lehet elérni. Ukrajna nap mint nap biztosítja a békét Európában polgárai életének rovására, akiket Oroszország megöl. Nem ez a legmeggyőzőbb bizonyítéka annak, hogy az egész világnak szembe kell állnia egy világháborút kirobbantani akaró agresszorral?

​Ukrajnának győznie kell, és befolyásos geopolitikai szereplővé kell válnia, a NATO keleti szárnyának erődjévé, Európa pajzsává Oroszországtól. A civilizált világnak ehhez minden szükséges támogatást biztosítania kell. Oroszországnak, amely 9 éve értelmetlen és véres háborúval destabilizálja Európát, nemcsak megsemmisítő vereséget kell elszenvednie, hanem igazságos büntetést kell viselnie bűneiért.

Részvény: