Zelenszkij vizsgáltatot indított a helikopterbaleset ügyében

Szerdán egy helikopterbalesetben meghalt Denisz Monasztirkszkij ukrán belügyminiszter, a helyettese és egy államtitkár is a Kijev melletti Brovariban. A helikopter egy óvoda és egy lakóház mellett zuhant le. A baleset után robbanás történt, a területen hatalmas tűz ütött ki. Az eset után további 25 ember, köztük 11 gyermek sérült meg.

A tragédiát követően ideiglenesen Igor Klimenkót, az ukrán nemzeti rendőrség vezetőjét nevezték ki belügyminiszterré.

Volodimir Zelenszkij elnök „szörnyű tragédiának” nevezte a balesetet, és bűnügyi vizsgálatot sürgetett. Az ukrán elnök esti beszédében kijelentette: az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) bűnügyi vizsgálatot kezdeményezett az esettel kapcsolatban

Utasítottam az Ukrán Biztonsági Szolgálat vezetőjét, hogy minden más felhatalmazott szervvel együttműködve tisztázza a katasztrófa összes körülményét.

Az SZBU a tegnapi nap során közölte, hogy három alapvető verziót vizsgálnak: a repülési szabályok megsértését, a műszaki meghibásodást és szándékos cselekményt.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2023/01/19/orosz-ukran-haboru-percrol-percre-2023-januar-19/#zelenszkij-vizsgaltatot-inditott-a-helikopterbaleset-ugyeben

Részvény: