270 ezer otthonban nincs áram Kijevben

A kulcsfontosságú infrastruktúrára mért orosz rakétacsapások miatt Ukrajna jelentős részén nincs áramellátás, Kijev jelentős részén csapvíz sincs.

Az ukrán hadsereg főparancsnoka, Valerij Zaluzsnyij a Telegramon közölte, hogy Oroszország 55 cirkálórakétát és több tucat más lőszert lőtt ki „polgári célpontokra”, napokkal azután, hogy Oroszország Ukrajnát hibáztatta a fekete-tengeri flottája elleni dróntámadásokért – idézte a Guardian.

Olekszij Aresztovics elnöki tanácsadó a kedd hajnali bombázást az egyik „legmasszívabbnak” nevezte, amit Oroszország indított ellenük, de az ukrán légvédelemnek hála, nem végzett akkora pusztítást, mint amekkorát lehetett volna.

Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere hétfőn azt mondta, hogy a város lakosságának 40 százaléka víz nélkül maradt, 270 000 lakásban pedig nem volt áram.

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter a Twitteren azt írta:

Ahelyett, hogy a csatatéren harcolna, Oroszország civilekkel harcol.

Az orosz hadsereg megerősítette a támadásokat, szerintük mindegyik rakétájuk elérte a célját. Moldova kormánya ugyanakkor azt jelentette, hogy egy, az ukrán légvédelem által lelőtt orosz rakéta országukban, egy északi falura esett, de szerencsére nem okozott sérülést.

Részvény: