2024: Trump jelenleg hét százalékkal vezet Biden előtt

Joe Biden elnök elégedettségi mutatói sem néznek ki jól.

Az ABC News és a Washington Post friss felmérése szerint Joe Biden elnök hét százalékponttal marad el elődjétől egy esetleges 2024-es elnökválasztási versenyben. Ha csak azokat a válaszadókat vesszük figyelembe, akik biztosan az egyik vagy a másik jelöltre szavaznának, Trump 36-32 százalékra vezet. Azonban ha hozzáadjuk azokat a szavazókat a felméréshez, akik „valószínűleg” vagy Trumpra vagy Bidenre szavaznának, akkor Trump előnye hét pontra nő, és már 45-38-ra vezet.

A felmérésből kiderül, hogy Biden csak kicsit teljesítene jobban, ha a republikánus jelölt Ron DeSantis floridai kormányzó lenne. 32-32 az eredmény azok körében, akik biztosan egy adott jelöltre szavaznának, azonban amikor a „valószínűleg” kategóriát hozzáadjuk 42-37-re módosul az állás, és DeSantis előnybe kerül.

Biden elnök elégedettségi mutatói szintén negatív képet festenek az ABC és a Washington Post felmérése szerint. Az amerikai szavazók mindössze 36 százaléka értékelte pozitívan Biden teljesítményét, 56 százalékuk kifejezetten nem. (Ez a szám a FiveThirthyEight nevű, számos felmérést összesítő és súlyozó oldal szerint 42,5 és 52,3 százalék, valamivel jobb, mint Trump mutatói elnökségének ugyanebben az időszakában.)

Az elnök elégedettségi mutatója 6 ponttal csökkent februárhoz képest, amikor az ABC és a Washington Post legutóbbi felmérését közzétették.

Bidenre nézve aggasztó, hogy Trump nagy előnnyel vezet az egyik fontos kérdésben, a gazdaságban. Amikor arról kérdezték a választókat, hogy „Ki kezelte jobban a gazdaságot – Donald Trump, amikor ő elnök volt, vagy Joe Biden eddigi elnöksége alatt?”, a válaszadók 54 százaléka Trumpot választotta, és csak 36 százaléka Bident.

Forrás:https://hvg.hu/vilag/20230508_Trump_biden_valasztas_elorejelzes

Részvény: